Начало Здравна медиа Здравни новини Работници се разболяха след пиене на замърсена вода в пловдивски завод

Работници се разболяха след пиене на замърсена вода в пловдивски завод

Работници се разболяха след пиене на замърсена вода в пловдивски завод - изображение

Около 100 души, служители в пловдивски завод за осветителни тела, потърсили лекарска помощ, след като пили вода от чешми във фирмата. Тя била смесена със застояла от резервоар.

В рамките на две седмици хората се разболели от стомашно неразположение. Заводът не работи заради големия брой болни служители, а здравните власти правят проверки в предприятието.

От фирмата съобщават, че до бакериално замърсяване се е стигнало вследствие техническа неизправност. Скъсал се водопроводен кран, заради което питейната вода се смесила със застояла.

До този момент от РЗИ не са установили доказани случаи на хепатит. Директорът на здравната инспекция д-р Ваня Танчева-Манчева заяви, че резултатите от взетите проби ще излязат след 72 ч. До момента няма данни за патогенни микроорганизми, няма приети в болница.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: nova.bg, bnt.bg
Снимка: patchcdn.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЛюбопитноЛеченияЛайфстайлИсторияСнимкиЗдравни съветиСоциални грижиАнкетиАлт. медицинаХрани и ястияХранене при...ВидеоДиетиСпорт и туризъмСпортФизиологияРецептиБотаникаПроизводителиОрганизации