Начало Здравна медиа Здравни новини Разследват случай на починала от Хелп синдром родилка

Разследват случай на починала от Хелп синдром родилка

Разследват случай на починала от Хелп синдром родилка - изображение

Отново случай на починала родилка разбуни духовете и предизвика напрежение между лекари и близките й. Смъртта е настъпила, след като жената е развила рядък животозасташаващ синдром, наречен Хелп синдром.

Бременната е постъпила в болница "Щерев" в неделя заради кашлица и температура след изкаран грип. Ден преди това 27-годишната Бистра Трифонова е отказала да бъде приета в лечебното заведение, където е ходела на задължителните месечни консултации. Иван Тодоров, маркетинг мениджър на медицинския комплекс, заяви пред Нова телевизия, че доколкото им е известно, на жената е бил изписан антибиотик от личния лекар.

Състоянието й се влошава и от "Щерев" я изпращат в "Майчин дом", тъй като се налага бебето да бъде извадено, а в частната болница нямат право да се грижат за недоносени бебета.

В АГ-болницата израждат оперативно новороденото, което е в 7 месец. Засега не е ясна причината защо родилката е развила редкия синдром. От "Майчин дом" обясняват, че тя е постъпила при тях с много влошени кръвни показатели, които се променяли динамично. Д-р Сузана Нашар заяви, че Хелп сидромът е много сериозен и представлява форма на прееклампсия, която не е видима във всичките й симптоми, които би трябвало да прояви. Настъпила е полиорганна недостатъчност, която е нямало как да бъде овладяна от лекарите.

След смъртта на Бистра медиците сами съобщават на здравните власти за случая, а близките известяват полицията. Тепърва разследването ще търси причината за трагичния край на младата жена. Бебето е в стабилно състояние.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: desiringgod.org

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛюбопитноНормативни актовеСнимкиЛайфстайлПсихологияПатологияАнкетиСпециалистиБотаникаЛечения