Начало Здравна медиа Здравни новини Ревматолозите също са против създадена централизирана комисия

Ревматолозите също са против създадена централизирана комисия

Ревматолозите също са против създадена централизирана комисия - изображение

По време на дискусия, организирана в Пловдив от Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит, стана ясно, че лекарите ревматолози застават зад протеста на пациентите си срещу създадената централизирана комисия.Само тя може да отпуска лекарства за лечението на тези заболявания. 

Проблема, който за пореден път посочиха и по време на дискусията в града под тепетата, е свързан с факта, че първата половин година е от огромно значение за лечението на болните. Както посочиха обаче едни от водещите ревматолози у нас, в България в този период не се провежда лечение, а се губи време за бюрократични процедури. Почти година и половина е загубена, докато болните преминат през експертна комисия.

Пловдивските медици изразиха ясно позицията си, която определя централизирана комисия като не дотам професионална и подходяща. Според тях тя не гарантира нито бързия достъп до качествена услуга, нито добро лечение. Не на последно място лекарите са категорични, че е абсурдно болни хора да се редят на опашка, защото съществува само една комисия и тя е в столицата. Нужно е да има такива и в други градове.

По време на обсъжданията стана ясно, че над 2000 мъже и жени от Пловдивска област настояват да бъдат лекувани в града, а не да харчат маса пари, да висят по опашки и да губят време.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: dariknews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниВидеоЛюбопитноХранене при...ИнтервютаОрганизацииЗдравни съветиАнкетиЛеченияСпециалистиБотаникаНормативни актовеИзследванияНаучни публикацииПсихологияАлт. медицинаКлинични пътекиИстория