Начало Здравна медиа Здравни новини Регионален хакатон ще се проведе в София

Регионален хакатон ще се проведе в София

Регионален хакатон ще се проведе в София  - изображение

48-часовия хакатон ще се проведе в София от 9 до 11 ноември в Тех Парк. Организатор на събитието е Асоциацията за развитие на София, а основната идея е разработването на иновативни решения в областта на здравеопазването, с които да се повиши качеството на живот на хората.

След успешният старт на Здравния портал на общинските здравни заведения, Столична община е партньор на регионален хакатон за разработването на по-добри технологични решения в сферата на здравеопазването. Кампанията ще приветства лекари, здравни специалисти, медицински сестри, дизайнери, софтуерни инженери, програмисти и пациенти с нови идеи и визии за достъп и качествено здравеопазване.

Основните теми, които ще се обсъждат на Hack4Health са:

- Повишаване на оперативната ефикасност - защита на лични данни, автоматизирани методи за събиране на информация, оперативни процеси, които да се интегрират в болниците;

- Изкуствен интелект и апликации за обучение – провеждането по-ефективни лабораторни тестове, обучение в областта на диагностиката и лечението, употребата на медикаменти;

- Подобряване на интеграцията в екосистемата – участие на пациентите в клиничния процес, управление на здравето;

- Обществено здраве – превенция, защита, епидемии.

Всеки желаещ да участва във форума може да се регистрира до 3 ноември на страницата на Асоциация за развитие на София. Предвидени са награди за победителите, които са осигурени от спонсорите на събитието.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: fmi.vtukm.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛайфстайлСпортСоциални грижиЛеченияПроизводителиЛюбопитно