Начало Здравна медиа Здравни новини Регионален център за ранна интервенция на уврежданията заработи от началото на 2017 г. в Плевен

Регионален център за ранна интервенция на уврежданията заработи от началото на 2017 г. в Плевен

Регионален център за ранна интервенция на уврежданията заработи от началото на 2017 г. в Плевен - изображение

Регионален център за ранна интервенция на уврежданията – Плевен започна своята дейност от началото на месец януари, информира замeстник-кметът на Община Плевен Тодор Еленков.

Той поясни, че основната цел е понижаване на риска от социално изключване чрез комбинирани услуги с акцент върху комплексната интервенция, индивидуалния подход и високата мобилност, осигуряващи приемаща, подкрепяща и стимулираща ранното детско развитие среда.

"Осигурено е безвъзмездно предоставяне на гъвкави мобилни социални услуги за деца и семейства в риск, с възможност за ранна интервенция, за срок от 2 години", увери Тодор Еленков и допълни, че по проекта, в чиито рамки е изграден Центъра, се предвижда предоставяне на четири вида социални услуги, които обхващат различен обем от дейности.

Това са: "Ранна интервенция на уврежданията"; "Здравна детска консултация"; "Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище"; "Предоставяне на подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители и семейства" в следните направления: формиране и развитие на родителски умения; семейно консултиране и подкрепа и индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания.

Снимка: plevenzapleven.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиНовиниОрганизацииАптекиИстория