Начало Здравна медиа Здравни новини Рекорден брой бебета в болница Вита през август

Рекорден брой бебета в болница Вита през август

Рекорден брой бебета в болница Вита през август - изображение

През август акушер-гинеколозите на Вита посрещнаха 93 новородени. 41 момиченца и 52 момченца, в това число 3 двойки близнаци, поеха първа глътка въздух в База 2. Миналата година през този месец в старата база на болница Вита, където в момента се намира ДКЦ Вита База 1 – ул. „ Драговица“ № 9, са се родили 46 бебета.

Топ месецът за 25-годишното съществуване на Вита е юли 2014 г. – 61 бебета.

„Факт е, че новата сграда на Вита привлича повече бъдещи майки. Отворените врати едва побират желаещите да разгледат модерната и комфортна обстановка на родилното и неонатологичното отделения. Присъединяваме нови акушер-гинеколози към екипа, за да задоволим нуждите на пациентките си. Вип залите ни за нормално раждане са натоварени, въпреки че има майки, които избират и оперативно раждане. Стараем се да изписваме щастливи майки и здрави бебета и благодарим за доверието“, коментира д-р Анна Чорбова, началник на Родилно отделение.

"Оборудването в неонатологичното отделение на МБАЛ Вита съответства на второ ниво на компетентност. В него имаме възможност да се погрижим за здравето на новородените, благодарение на най-актуалната апаратура и осъществяваното 24-часово медицинско наблюдение," разясни и д-р Валентина Гергинова, началник на неонатологичното отделение.

Управителят на болницата, д-р Тихомир Савчев, обясни: „Екипите в новата сграда на Вита са подготвени да оказват помощ на близо 150 родилки на месец. Единичните и двойни стаи са проектирани да пресъздават домашен уют. Имат ергономични легла с дистанционно управление за максимален комфорт и улеснение на движенията на майката. При нас бъдещата родилка може да се настани с придружител и да избере бебето да остане при нея през цялото време. Радвам се, че колективните ни усилия се ценят от пациентите и днес можем да се похвалим с този „бебешки“ рекорд.“
Източник: МБАЛ „Вита“

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини