Начало Здравна медиа Здравни новини РЗИ-Кюстендил организира антиспин кампания

РЗИ-Кюстендил организира антиспин кампания

РЗИ-Кюстендил организира антиспин кампания - изображение

Мотото на кампанията, която започна на 3 август, е „Заедно да спрем СПИН“. Първото анонимно изследване на желаещите да се подложат на него за ХИВ беше в Кюстендил. На 10 август домакин на инициативата ще бъде Дупница, на 16 август идва ред на Бобов дол, а на 17 август на Сапарева баня.

Освен изследванията в продължение на няколко часа специалистите дават консултации, разпространяват материали по темата и презервативи както и изследват количеството на въглеродния окис във въздуха, който издишат пушачите.

Подвижните кабинети се разполагат в центъра на градовете, участващи в лятната антиспин кампания, която се провежда от петнадесет години. Експресните тестове дават резултат до няколко минути.

От РЗИ са убедени в ползата на инициативата и напомнят, че у нас се прилага напълно безплатна терапия, която удължава времето, в което заразеният със СПИН може да работи и да е жизнен.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: infomreja.bg
Снимка: senego.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлОрганизацииНормативни актовеЛюбопитноСоциални грижиИсторияМикробиологияТестовеВидеоАлт. медицинаИнтервютаЛеченияЗдравни проблемиИзследванияБотаника