Начало Здравна медиа Здравни новини Родители винят ваксина за парализа на 2-годишното им дете

Родители винят ваксина за парализа на 2-годишното им дете

Родители винят ваксина за парализа на 2-годишното им дете - изображение

Ваксина, поставена на двегодишно дете, е парализирала дясната половина на тялото му, твърдят родителите му.

Според тях на малкия Виктор от с. Брод, обл. Хасково, е сложена пневмококовата ваксина "Симфлорикс", след което състоянието на детето се влошава. Родителите споделят във фейсбук групата "За и против задължителните ваксини", че в неделя детето им е докарано с линейка в критично състояние в Спешното на Хасково, а след това самите те го водят в Пловдив.

Хасковските медици отчитат, че детето наистина е в сериозно състояние и след преглед е установена вирусна инфекция. Преди това националният консултант по детска неврология проф. Иванов от Пловдив препоръчва лечение в Хасково.

От местното инфекциозно отделение са категорични, че два дни по-късно състоянието на момченцето е овладяно и написаното във фейсбук не отговаря на истината. Родителите пък твърдят, че детето е било на командно дишане заради ваксината.

Според здравния картон на Виктор имунизацията е извършена на 10-ти март, а усложненията възникват 10 дни след това. Според медици проблемът вероятно се крие в това, че детето е било с температура в деня на ваксината.  РЗИ-Хасково стартира проверка по случая, която ще даде яснота около случая.

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноЛеченияХранене при...ИсторияСоциални грижиЛайфстайлЗдравни съветиСпортАлтернативна медицинаБотаникаАнкетиТестовеПсихологияРецептиИнтервютаСпециалистиОбразованиеЗаведенияОрганизацииНормативни актовеМедицински изследванияКлинични пътеки