Начало Здравна медиа Здравни новини Родители на деца с увреждания организират национален протест

Родители на деца с увреждания организират национален протест

Родители на деца с увреждания организират национален протест - изображение

Родители на деца с увреждания се събраха на протест в София. Протести ще се проведат и в Пловдив, Варна, Бургас, Габрово, Добрич и в други градове.

След 13 часа шествието в София ще потегли към сградите на Социалното министерство и Министерския съвет. Родителите носят черни балони, които според тях символизират държавната политика спрямо техните деца. 

Участниците в протеста одобряват намеренията на Правителството да въведе твърда месечна сума за децата с увреждания, като тя ще е диференцирана според степента на увреждането.

Те обаче смятат, че това няма да реши цялостния проблем, тъй като след като детето навърши пълнолетие, то започва да получава инвалидна пенсия, която е в значително по-нисък размер - средно около 200 лева на месец. По тази причина протестиращите майки се притесняват, че няма да могат да изхранват децата си след навършването на пълнолетие.

Снимка: www.verdeazzurronotizie.it

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОрганизацииАнкетиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноОбразованиеНормативни актовеЗдравни съветиПсихологияСнимкиИсторияЛеченияАлт. медицинаКлинични пътекиСпортБотаникаИнтервютаРецептиХранене при...ТестовеЗаведенияСпециалистиИзследвания