Начало Здравна медиа Здравни новини Розовият кемпер ще посети Велико Търново и Габрово

Розовият кемпер ще посети Велико Търново и Габрово

Розовият кемпер ще посети Велико Търново и Габрово - изображение

Поредната визита в два български града в подкрепа на кампанията срещу рака на гърдата ще реализира фондация „Нана Гладиуш – една от осем“. Фондацията обикаля страната, осъществявайки два проекта.

При първия във фокуса на грижите и подкрепата са жените, които в момента преминават през лечение, но и техните семейства. Той се нарича неслучайно „Сърдечно приятелство“, защото повече от дамите във фондацията имат същата диагноза и са преминали през целия спектър на емоции, усилия и препятствия от момента, когато са чули думата рак, до онзи, в който са успели да го победят.

На 25 и 26 септември кемперът ще бъде пред общината в Старопрестолния град, а през следващите два дни – 27 и 28 пред тази в Габрово.

В него жените ще се срещнат и разговарят с различни специалисти.Освен това екипът ще носи първични протези, тюрбани и аксесоари, които имат значение и ще са от полза за всички, които преминават през терапия в момента. Още по-важно, според организаторите обаче, е чувството на съпричастност, подкрепа и разбиране, а то определено доминира.

Другата инициатива на фондацията, която се реализира с финансовата помощ на компания Avon, са безплатните за по 130 жени в двата града ехографски прегледи. Те са само за дами от 20 до 65 години, на които никога не е поставяна диагнозата рак. Другото условие е да не са бременни.

И този път само за няколко часа приключи предварителното записване. От фондацията признават, че почти светкавично се запълва бройката. Така че вече е ясно кои са общо 260-те дами, които ще бъдат прегледани през следващата седмица.

Автор: Гергана Караилиева
Снимка: ednaot8.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниСоциални грижиИсторияЛеченияСпортЗдравни съветиОрганизацииХранене при...Нормативни актовеИнтервютаСнимкиЛайфстайлПатологияВидеоИзследванияАлт. медицинаЗдравни проблемиСпециалистиЗаведенияБотаника