Начало Здравна медиа Здравни новини Русенските спешни медици остават на работа

Русенските спешни медици остават на работа

Русенските спешни медици остават на работа - изображение

И последните двайсет служители от Спешния център в Русе оттеглиха оставките си. Това стана след срещата им със заместник здравния министър Бойко Пенков.

Десетина дни след протеста им и подаването на оставки от 50 души, представител на министерството се срещна работещите в центъра.

Заместник-министърът се ангажира 1 май графиците им да бъдат със седемчасов работен ден, обеща да се намери решение и на проблема с полагащото им се заплащане за извънредния труд. Заяви пред служителите, че и условията ще бъдат подобрени, говори още и за възможността да бъдат привлечени млади хора.

Бойко Пенков установи, че има много сериозно разминаване между заплатите в Русе и тези в страната. Очевидно е, че това също трябва да бъде поправено, особено в контекста на информацията от него, че всяка година заплатите ще бъдат повишавани с 10%.

В момента кризата в Русе е потушена. Служителите със сигурност очакват обещанията да бъдат изпълнени, а междувременно в Спешния център продължава проверката, разпоредена от министър Кирил Ананиев точно заради създаденото напрежение. Тя се осъществява от "Вътрешен одит" и от финансовата инспекция.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: kiss13.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСоциални грижиАнкетиИсторияНормативни актовеЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноЛеченияСпорт и туризъмСпециалистиОбразованиеОрганизации