Начало Здравна медиа Здравни новини Ръководствата на старозагорските болници поставиха срок на НЗОК да промени лимитите им до 19 май

Ръководствата на старозагорските болници поставиха срок на НЗОК да промени лимитите им до 19 май

Ръководствата на старозагорските болници поставиха срок на НЗОК да промени лимитите им до 19 май - изображение

Управителите на лечебни заведения от Старозагорска област подкрепиха декларацията на колегите си от Националното сдружение на областните болници в България да не подпишат договори с Националната здравноосигурителна каса. Те приеха обща декларация, адресирана до председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова и Надзорния съвет на НЗОК, в която предупреждават, че ако до 19 май не бъдат променени стойностите за заплащане на болничната медицинска помощ за 2017 година, няма да подпишат договори със Здравната каса.
В работната среща на 12 май (петък) участваха управителите на УМБАЛ „Проф.д-р Ст. Киркович“ проф. д-р Йовчо Йовчев, на Комплексен онкологичен център – Стара Загора д-р Петьо Чилингиров, на МБАЛ – Гълъбово д-р Гошо Грозев, на МБАЛ „МК Иван Рилски“ д-р Кирил Добрев, на МБАЛ „НиаМед“ д-р Николай Христов, на Очен МЦ „Д-р Трошев“ д-р Станимир Трошев, прокуристът на МБАЛ „Тракия“ Иван Колев. Декларацията беше подписана от д-р Грозев, д-р Христов, д-р Трошев, Иван Колев и д-р Кирил Добрев. Тя ще бъде подписана в понеделник и от управителите на МБАЛ– Казанлък д-р Кети Маналова и на МБАЛ – Чирпан д-р Неделчо Тотев, както и от председателя на РК на БЛС д-р Георги Бакоев, които днес бяха възпрепятствани да участват в срещата, но подкрепят изцяло текста на приетата декларация. След обсъждане в УС на УМБАЛ „Проф.д-р Ст. Киркович“ готовност да подпишат декларацията в понеделник имат и проф. д-р Йовчо Йовчев и управителят на Комплексния онкологичен център д-р Петьо Чилингиров, както и управители на други лечебни заведения от региона.
Ето и пълният текст на декларацията:
До д-р Даниела Дариткова,
председател на Парламентарната
комисия по здравеопазване

До Надзорния съвет на НЗОК

ДЕКЛАРАЦИЯ
на ръководствата на лечебни заведения в Област Стара Загора
в подкрепа на декларацията на Националното сдружение на областните болници, приета на 27 април 2017 г.

Ние, управителите на лечебни заведения в област Стара Загора, изразяваме категоричната си покрепа на позицията и исканията на Националното сдружение на областните болници в приетата декларация на общо събрание на организацията на 27 април тази година.
Политиката на нови финансови рестрикции в предложените от НЗОК общи тримесечни стойности за дейностите в болничната медицинска помощ (БМП) през 2017 година обричат лечебните заведения от регион Стара Загора на системно недофинансиране и неизбежно ще доведат до преустановяване на тяхната работа.
Още веднъж настояваме за спешни мерки за изменение на определените тримесечни стойности за БМП на РЗОК - Стара Загора и тяхното увеличение пропорционално на предвиденото увеличение на средствата за БМП съгласно ЗБНЗОК за 2017 г.
Ние настояваме:
1. Лимитите за 2017 година да не бъдат по-ниски от заработените дейности през 2016 г.
2. Да бъде изплатена надлимитната дейност за 2015 и 2016 година.
Ако до 19 май не бъдат променени условията на финансиране на болничните заведения, следва да не подпишем договори с НЗОК.

Източник: Болница Тракия

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеСоциални грижиИсторияАнкетиТестовеЗаведенияЛюбопитноКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиКлинични пътекиЛеченияАптекиСпециалисти