Начало Здравна медиа Здравни новини СБАЛ Проф. д-р Иван Митев – София получи дарение ехографски апарат

СБАЛ Проф. д-р Иван Митев – София получи дарение ехографски апарат

СБАЛ Проф. д-р Иван Митев – София получи дарение ехографски апарат - изображение

Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ в София получи като дарение модерен ехографски апарат. Той е предназначен за Клиниката по нефрология и хемодиализа и е на стойност 25 600 лв. Дарението е от верига хипермаркети „Хиполенд“, съобщава в. „24 часа“.

Клиниката на специализираното лечебно заведение е единствената в страната, която лекува деца от цяла България от раждането до навършване на пълнолетие от бъбречни заболявания. Отделението по диализа също е единственото, в което се следи състоянието на децата преди и след трансплантация на бъбрек.

Ехографският апарат е изключително необходим и основна част от диагностиката на нефрологичните заболявания. Затова високият клас на тази медицинска техника ще помогне на специалистите да бъдат по-прецизни с отлично качество на образа и повече опции за детайлно изследване.

Дарението беше връчено от члена на Съвета на директорите на компанията Явор Николов на ръководителя на болница „Проф. д-р Иван Митев“ д-р Мария Екимова и на началника на Клиниката по нефрология и хемодиализа доц. д-р Мария Гайдарова.

Традиция е за „Хиполенд“ да организира благотворителни акции, чрез които събира средства за закупуването на необходима апаратура. От всяка покупка, направена на 15 септември в магазините на веригата, от компанията ще дарят 1 лв. отново за устройство, което да служи за лечението на деца.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: aub.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСпециалистиЛайфстайлСоциални грижи