Начало Здравна медиа Здравни новини Световната седмица на кърменето ще бъде отбелязана от 1 до 7 август

Световната седмица на кърменето ще бъде отбелязана от 1 до 7 август

Световната седмица на кърменето ще бъде отбелязана от 1 до 7 август - изображение

Мотото на проявата тази година е „Кърменето-основа на живот“ и за пореден път целите, които преследва са свързани възможността хората да получат повече информация за връзката между доброто хранене, сигурността, намаляването на бедността и кърменето, но и този толкова важен акт да бъде утвърден в общественото съзнание като основа на живота.

Представянето на книгата „Всичко за кърменето“ на Христина Янева – Хедра беше една от проявите в Стара Загора. Авторката е сред създателите на асоциацията „Подкрепа за кърмене“.

Организаторите на проявата изразиха удовлетворението си, че на представянето са присъствали и акушерки, защото вярват, че обединените усилия са в основата на истинската подкрепа и грижа за майките и семействата.

Следващата инициатива, посветена на седмицата, е насрочена за 1 август, когато ще бъде открита благотворителната изложба „Beauty“. Експозицията може да се види до 11 август. Черно-белите фотоси на Савина Дилова са създадени както за подкрепа, така и с благотворителна цел. Средствата от тях ще бъдат дарени на Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“.

В София желаещите могат да станат част от разнообразни тематични работилници за родители. Лекциите под мотото „Откровено за кърменето“ са другата инициатива, по време на която педиатри, акушерки и консултанти ще отговарят на въпроси.
В Бургас се подготвят за поход в подкрепа на кърменето, а на 3 август там ще станат част от световната инициатива, по време на която в продължение на 1 минути във всички страни на света майки едновременно ще кърмят своите бебета.

В Пловдив, Русе, Варна и Стара Загора са предвидени още множество срещи и разговори, както и прожекцията на филма „Гърдата е най-доброто“.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: podkrepazakarmene.com
Снимка: enfamil.ca

4.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноВидеоИсторияХранене при...Алт. медицинаСнимкиЛеченияЛайфстайлФизиологияЗдравни съвети