Начало Здравна медиа Здравни новини Световният ден за борба с множествената склероза ще бъде отбелязан на 30 май

Световният ден за борба с множествената склероза ще бъде отбелязан на 30 май

Световният ден за борба с множествената склероза ще бъде отбелязан на 30 май - изображение

Проявите, посветени на Световния ден за борба с множествената склероза са организирани по традиция от фондацията „МС Общество – България“. Първата е пресконференция, по време на която ще бъдат представени данни за постигнатото в овладяването на заболяването. Любопитен акцент от нея ще бъде разказът на участвалите преди шест години в кампанията „Лицата на множествената склероза“ за начините, по които се справят с болестта.

В продължение на три дни от 30 май до 1 юни всеки, който проявява желание, ще научи повече за заболяването, но и ще изпита симптомите, които то причинява като посети специализирана виртуална стая, която ще бъде разположена в Park Center Sofia.

Кампанията за ранното информиране ще премине под надслова #bringinguscloser и #MSInsideOut. Тя има отношение както към болните, така и към всички професионалисти, които търсят нови начини за лечение и ги прилагат.

Данните показват, че у нас над 7000 души страдат от множествена склероза, а всяка година има нови 80 случая. Броят на заболелите в света е над два милиона.

Според учените с всяка измината година медицината се доближава до откриването на лечение за тази на практика нелечима и водеща до трайна инвалидност болест.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: prmedical.bg
Снимка: canalvie.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниРецептиИсторияЛюбопитноОрганизацииЛеченияВидеоИзследвания