Начало Здравна медиа Здравни новини Световноизвестни учени ще участват в Международната медицинска научна конференция, организирана от МУ - Плевен

Световноизвестни учени ще участват в Международната медицинска научна конференция, организирана от МУ - Плевен

Световноизвестни учени ще участват в Международната медицинска научна конференция, организирана от МУ - Плевен - изображение

Новото издание на традиционния младежки научен форум ХІV Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари ще се проведе в Медицинския университет в Плевен.

Събитието ще премине под мотото "Cultivating a New Era" ("Отглеждайки нова епоха") и ще включва разнообразни и атрактивни инициативи с акцент върху най-новите постижения в областта на медицината и иновативните подходи в медицинското образование, наука и практика.

Организаторите информират, че за втора поредна година конференцията ще стартира с "Есенно училище по иновации в медицината". Част от темите са:

"Проблеми при възрастни пациенти с конгенитално сърце" - с модератор проф. д-р Цветомир Луканов, който е началник на Отделението по Детска кардиохирургия към катедра "Кардиохирургия" при Университетска болница Хайделберг, Германия.

"Транслационна медицина - основни концепции, подходи и методи" с модератори проф. д-р Амир Шахзад, Президент на Европейско дружество по транслационна медицина и проф. Готфрид Кьолер, Австрийско дружество по транслационна медицина.

Официалната церемония по откриването на конференцията на 11 октомври. Събитието ще продължи до 15 октомври.

Снимка: Медицински университет - Плевен

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноИсторияСпортОткритияЛичностиГеографияСнимкиНаправления в медицинатаОрганизацииАлтернативна медицинаСпециалистиЗаведенияКлинични пътекиНормативни актовеОбразованиеПроизводителиТестовеСоциални грижиЗдравни съветиБотаникаЛечения