Начало Здравна медиа Здравни новини Седемнайсет милиона лева са задълженията на УМБАЛ „Пловдив“

Седемнайсет милиона лева са задълженията на УМБАЛ „Пловдив“

Седемнайсет милиона лева са задълженията на УМБАЛ „Пловдив“ - изображение

УМБАЛ „Пловдив“ е поредната болница на ръба на оцеляването. От 17 000 000 лв. задължения седем милиона са просрочени. Това води до запор на сметки, но и до липса на приходи за здравното заведение.

Сред другите проблеми, които са част от картината на разпада, характерна и за други болници, са по-ниските заплати на екипа, което естествено води до напускането на специалисти, но и факта, че пациентите са принудени да си купуват всичко, нужно за лечението им.

От няколко седмици в УМБАЛ „Пловдив“ е назначен прокурист. Д-р Аргир Аргиров ще трябва да намери начин, за да спаси болницата. Задачата му е да провери състоянието й, но и да изготви оздравителен план.

Прокуристът информира, че общата задлъжнялост на болниците в страната достига 600 000 000 лева. Тепърва предстои огласяването на данните и на вариантите за справяне с тежката ситуация в УМБАЛ, където годишно се лекуват 30 000 души.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: 24chasa.bg
Снимка: nakratko.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиДиетиБотаникаИсторияЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлОрганизацииЛюбопитноСнимкиИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиАнкетиЛеченияСпециалисти