Начало Здравна медиа Здравни новини Седем деца от с. Черна гора, Старозагорско, са се разболели от вирусен хепатит

Седем деца от с. Черна гора, Старозагорско, са се разболели от вирусен хепатит

Седем деца от с. Черна гора, Старозагорско, са се разболели от вирусен хепатит - изображение

Седем деца са заболели от вирусен хепатит А в с. Черна гора от 5 до 26 септември. Те са на възраст между 1 и 8 години, четири от тях са посещавали детска градина „Буратино“, две учат в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в селото, съобщава местното РЗИ - Стара Загора.

Шест от децата са приети в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, а едно в клиниката към УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив. Пациентите са в добро състояние, четири от случаите са потвърдени вирусологично.

Специалистите продължават да наблюдават и изследват болните, осигурен е гама глобулин, с който се провежда разширена профилактика в детската градина и в семействата на заразените.

Направени са проверки в детското заведение и в Индивидуалната практика за първична медицинска помощ в с. Черна гора. Констатирани са нарушения и е съставен акт на директора на градината.

Общопрактикуващият лекар и ръководителят на „Буратино“ са получили предписания с конкретни противоепидемиологични мерки. Ще има и повторни проверки, както и ще се организират срещи с ромските медиатори и кметовете на с. Черна гора и Братя Даскалови.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: squarespace.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниМикробиологияИсторияЛюбопитноИзследванияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПсихологияСоциални грижиРецептиСпортИнтервютаХранене при...Алт. медицинаАнкетиНормативни актовеОбразованиеОрганизацииСпециалистиЗаведенияКлинични пътекиЛеченияБотаника