Начало Здравна медиа Здравни новини Седем медицински сестри са напуснали пловдивската МБАЛ „Св. Мина“

Седем медицински сестри са напуснали пловдивската МБАЛ „Св. Мина“

Седем медицински сестри са напуснали пловдивската МБАЛ „Св. Мина“ - изображение

Кризата в МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив продължава. Седем медицински сестри вече са напуснали. Според началника на кардиологичното отделение д-р Цветан Деведжиев за напускане се подготвят и старшите сестри. Повече от тях са още на работа, тъй като техните предизвестия по закон са за три месеца.

Ако ситуацията не се промени, то най-вероятно сестрите ще си тръгнат, което със сигурност ще доведе до затваряне на болницата.

В същото време преди седем дни стана ясно, че общината няма да помогне на здравното заведение. Според кмета на Пловдив няма правно основание да бъдат дадени бюджетни средства за заплати в търговско дружество.

От своя страна работещите поискаха оставката на управителя, защото са на мнение, че д-р Генади Странджев е виновен за тежкото състояние и ниските заплати.

През януари сестрите от три отделения подадоха колективна оставка, последваха протести пред сградата да общинската администрация и надеждата, че е напълно възможно да започне преодоляването на кризата, което до момента не очевидно не става.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: marica.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиИсторияЛайфстайлНормативни актовеЗаведенияОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиЛеченияАнкети