Начало Здравна медиа Здравни новини Седмина студенти са подали документи по столичната общинска програма за даване на стипендии

Седмина студенти са подали документи по столичната общинска програма за даване на стипендии

Седмина студенти са подали документи по столичната общинска програма за даване на стипендии  - изображение

Първите кандидатстващи студенти от специалност "Медицинска сестра" за получаване на стипендия по програма на Столична община вече са налице. Седмина обучаващи се в Медицинския университет в София подали заявления за финансовото подпомагане.

Избраният от местния ОбС Програмен съвет разгледал внесените от студентите документи и уточнил какви още е необходимо да се предоставят от бъдещите медицински специалисти, за да бъдат окончателно одобрени.

Столичната програма е само за обучаващи се в редовната форма във Факултета по обществено здраве към МУ- София в специалността "Медицинска сестра". Приемат се документи на завършили 1-ви курс с успех не по-малък от 4,50.

Одобрените кандидати ще получават по 300 лв. всеки месец и след завършването на образованието си трябва да работят поне 3 години по специалността си в някоя от общинските здравни структури като ДКЦ-та, болници, детски ясли и др. По този начин се търси решение на проблема с недостига на кадри в общинските лечебни заведения.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: trud.bg
Снимка: emedcert.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиИсторияСнимкиЛайфстайлИнтервютаЛюбопитноОбразованиеПсихология