Начало Здравна медиа Здравни новини Седмица за безплатни прегледи на акне в редица градове от страната

Седмица за безплатни прегледи на акне в редица градове от страната

Седмица за безплатни прегледи на акне в редица градове от страната - изображение

Стартира образователна кампания за правилна грижа на кожата с акне под наслов „ЗаедноСме в борбата срещу акнето“. В инициативата ще се включат 270 дерматолози от цялата страна и ще предложат на своите пациенти безплатни прегледи и консултации в периода от 9 до 13 октомври. Това заяви доц. Гриша Матеев, председател на Българското дерматологично дружество.

Всеки желаещ трябва да се запише предварително час за преглед. Данните на дерматолозите и техните телефони са публикувани на интернет страницата www.bioderma.bg.

Около 90% от хората на средна възраст между 13 – 24 г. са засегнати от акнето в различна степен. Едва 15% обаче търсят информация и помощ от специалист. Кампанията има за цел да насърчи културата на посещение при дерматолози, като основен момент в борбата с проблемна кожа и акне.

Д-р Матеев уточни, че акнето е възпалително заболяване, което се нуждае от адекватно лечение. Обикновено са необходими от 3 до 6 месеца. Акнето протича по-тежко при жени с хормонален дисбаланс, пушачи и лица, подложени на стрес.

Самолечението не е правилния подход. Неподходящо третираната кожа може да се влоши и да остави трайни белези, които се лекуват по-трудно.

Инициативата се осъществява със съдействието на Българското Дерматологично Дружество, Българското сдружение на частно практикуващите дерматолози, Асоциация на студентите медици в България и Асоциация Родители.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: beyondcareer.com5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноИсторияЗдравни съветиНормативни актовеСнимкиТестовеХранене при...МикробиологияАлт. медицинаВидеоЛеченияЗдравни проблемиБотаникаСпециалисти