Начало Здравна медиа Здравни новини Семинар, посветен на Спешната помощ, организираха от здравното министерство

Семинар, посветен на Спешната помощ, организираха от здравното министерство

Семинар, посветен на Спешната помощ, организираха от здравното министерство - изображение

Темата на форума, посветен на спешната помощ като база за развитието на здравеопазването днес, събра представители на ресорното ведомство, на БЛС, медици от България и техни колеги от Румъния, Сърбия и Македония както и експерти от JASPERS, които са съорганизатори на събитието.

JASPERS е мрежа за партньорство между ЕК, Европейската инвестиционна банка и ЕБВР.

По време на семинара бяха представени както добрите практики, така и състоянието на спешната помощ. Обсъдени бяха още и новите тенденции и начините за усъвършенстване на взаимодействието между спешната помощ и всички останали видове медицинска помощ. Участниците говориха още за управлението и разпределението на сигналите, които постъпват, и за информационните системи.

В презентацията на здравното ведомство бяха посочени и шестте основни приоритета, част от концепцията за развитието на спешната помощ у нас. Сред тях са усилията за подобряване на инфраструктурата, материалната и техническата база, устойчивото развитие на специалистите, ефективната организация и управлението на интегрираната система, осигуряването на готовност да се реагира при бедствия и аварии, финансирането и прозрачността.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg
Снимка: offnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпортСоциални грижиИсторияЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноЛечения