Начало Здравна медиа Здравни новини Сензорна стая и Библиотека на играчките за деца с увреждания отвориха в Казанлък

Сензорна стая и Библиотека на играчките за деца с увреждания отвориха в Казанлък

Сензорна стая и Библиотека на играчките за деца с увреждания отвориха в Казанлък - изображение

Сензорна стая и "Библиотека на играчките" бяха представени вчера в Казанлък от сдружение "Бъдеще за децата".

От придобивките ще се възползват деца със специфични нужди. Оборудването на сензорната стая е закупено с помощта на дарители от страната и чужбина, както и на фирми от региона, посочи председателят на сдружението Мария Гинева. Сензорната терапия, която е холандски патент, е използвана основно от деца с увреждания, съчетавайки в едно психоанализа, релационна психомоторика и мултисензорен принцип.

Любопитното е, че сред дарителите са двойката младоженци Десислава и Стоян Стоянови, които молят гостите на сватбата си да помогнат за набиране на средства за целите на сдружението. В сензорните стая малчуганите се учат да възприемат стимулите от средата, за да се интегрират пълноценно в обществото. 34 деца, повечето от които между 3 и 12-годишна възраст, ще използват сензорната стая.

"Библиотеката на играчките" пък е дарена от Фондацията за деца в риск по света и разполага с много цветни дървени играчки, отговарящи на стадартите за безопасност. Идеята е насочена към играта като универсален начин за общуване и помощ в детското развитие, както и предотвратяване на изоставането. От библиотеката ще се възползват както експертите, работещи с децата, така и родителите на хлапетата, които ще могат да вземат играчка в домашни условия.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлАнкетиСоциални грижиОрганизацииОбразованиеНормативни актовеСпециалистиЛеченияИсторияПсихологияАлтернативна медицинаСпортКлинични пътекиБотаникаСпорт и туризъмЗаведенияПроизводителиРецептиХранене при...ИнтервютаМедицински изследвания