Начало Здравна медиа Здравни новини Скоро ще отвори врати първият в страната Семеен център за недоносени деца

Скоро ще отвори врати първият в страната Семеен център за недоносени деца

Скоро ще отвори врати първият в страната Семеен център за недоносени деца - изображение

В скоро време предстои откриването на Семеен център за недоносени деца в София, който ще е първият в България. Преди почти година Фондация „Нашите недоносени деца“ стартира кампания, чрез която да събира средства за осъществяването на тази идея.

Центърът ще носи името „Малки чудеса“ и неговата задача ще е да помага на семейства, които са изпаднали в трудната ситуация да са родители и да отглеждат преждевременно родени деца. На тяхно разположение ще бъдат специалисти от различни области – логопеди, психолози, музикотерапевт, консултанти по кърмене, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие.

Ще се организират различни групови занимания като артателиета, музикални упражнения, ще могат да се посещават психотерапевтични групи. Ще се провеждат лекции на теми, които ще са в практическа помощ на майките и бащите и които засягат отглеждането на преждевременно родените деца. Ще има и училище за родители.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: Фондация „Нашите недоносени деца“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиНовиниОбразованиеЗаведенияЛюбопитноСнимкиНормативни актовеЛайфстайлСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииСпортЗдравни съветиПсихологияИнтервютаРецептиАнкетиИсторияАлт. медицинаХранене при...ИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника