Начало Здравна медиа Здравни новини Следдипломно обучение с хирургия на живо се проведе в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив

Следдипломно обучение с хирургия на живо се проведе в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив

Следдипломно обучение с хирургия на живо се проведе в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив - изображение

За първи път в страната в такъв мащаб и характер се проведе следдипломно обучение за спецификите на предоперативната, интраоперативната и постоперативната грижа при пациенти, които имат заболявания на слъзните пътища и околоносните кухини.

В Интегралния център на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив ръководителят на курса проф. д-р Карен Джамбазов извърши на живо две ендоскопски операции, които били наблюдавани от участниците посредством видеовръзка. 80 медицински специалисти по здравни грижи преминали следдипломното теоретично и практическо обучение. То показва предизвикателствата и предимствата на ендоскопската ендоназална синус хирургия.

операция

Пловдивската университетска болница е единствената в страната, която притежава О-рамо, навигационна система и модерна ендоскопска апаратура. Интегралният център за лечение на тумори и травми на глава и шия е част от Високотехнологичния център за трансфер на знания и здравни технологии на пловдивското лечебно заведение. В него може в реално време да се извършва компютърно навигирана хирургия. Всички хирургични операции могат да се записват или да се наблюдават чрез видеовръзка в същия момент, когато се правят.

Във Високотехнологичния център се извършват ендоскопски интервенции на основата на черепа, ендоназални и ендоскопски операции на хипофизата, корекции на малформации при възрастни и деца, както и миниинвазивна хирургия на гръбначния стълб.

Създаването на този център е съвместен проект между УМБАЛ „Св. Георги“ и Медицински университет – Пловдив по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниХранене при...СнимкиЛеченияИсторияПсихологияИнтервютаЛюбопитноКлинични пътекиЗдравни съветиСпециалистиНормативни актовеЗаведенияЛайфстайлАнкетиОбразованиеСоциални грижиСпортФизиология