Начало Здравна медиа Здравни новини Сливенската многопрофилна болница организира прегледи за туберкулоза и лекции за детското здраве

Сливенската многопрофилна болница организира прегледи за туберкулоза и лекции за детското здраве

Сливенската многопрофилна болница организира прегледи за туберкулоза и лекции за детското здраве - изображение

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен се присъединява към националната кампания за превенция на туберкулозата. По този повод от лечебното заведение организират провеждането на безплатни прегледи от 18 до 22 юни в сектора по фтизиатрия. Специалистът д-р Снежана Колева ще приема желаещите да се прегледат от 8 до 12 ч.

Туберкулозата е хронично инфекциозно заболяване, което нанася увреждания предимно на белите дробове. Но има и извънбелодробни форми, които могат да засегнат централната нервна система, сърцето, кожата, лимфните възли, кости и стави очи и др.

В същото време наближава краят на инициативата Училище за здраве, провеждана от сливенското лечебно заведение. На 13 юни от 11 ч. д-р Люба Бъчварова, началник на Детското отделение, ще изнесе лекцията „Затлъстяване. Рискове. Превенция“. Входът е свободен за всички родители, които искат да обогатят знанията си по отношение на пълноценното и здравословно хранене при децата.

На 18 юни ще бъде последната за този сезон лекция на тема „Кога да заведем детето на лекар? Кога избързваме? Кога закъсняваме? Да се запознаем със симптомите“. Нейното начало също е от 11 ч. и ще бъде представена от началника на Неонатологичното отделение д-р Таня Праматарова. Входът отново е свободен, а двете лекции ще се проведат в голямата зала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен
Снимка: smf.com.mx

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСнимкиВидеоДиетиЛюбопитноЛайфстайлЛеченияИзследванияТестовеАлт. медицинаБотаникаЗаведенияСоциални грижи