Начало Здравна медиа Здравни новини Служителите в Александровска вече са с по-високи заплати

Служителите в Александровска вече са с по-високи заплати

Служителите в Александровска вече са с по-високи заплати - изображение

С 16 процента ще бъдат увеличени възнагражденията на лекарите в УМБАЛ „Александровска" в София, с 24 процента - на сестрите, лаборантите и санитарите, а с 12 процента - на административните служители в болницата. 

Увеличението на заплатите е заложено в подписания на 21 ноември 2017 г. нов колективен трудов договор за работещите в лечебното заведение от представителите на КНСБ – д-р Радослав Билюков, на КТ „Подкрепа" д-р Камен Данов и изпълнителния директор на УМБАЛ „Александровска" доц. Константин Ангелов.

Договорът ще е за срок от 2 години и важи от 1 октомври. За първи път от 4 години се променят заплатите на работещите в болницата. Увеличението на трудовите възнаграждения ще става през 6 месеца. Първото вече е факт, второто ще е през март следващата година, а последното през септември 2018-а.

Разчетите за увеличението на заплатите са на база очаквано повишение на приходите от НЗОК в размер на 8% за годината. Ръководството на "Александровска" е разработило план за съкращаване на разходите и за нарастване на постъпленията така, че лечебното заведение да няма затруднения да се изплаща към доставчици на консумативи, лекарства и услуги. По този начин се гарантира възможността за осигуряване на средства за вече по-високите възнаграждения.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: УМБАЛ "Александровска" - София

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиНовиниАнкетиЛайфстайлЛюбопитно