Начало Здравна медиа Здравни новини Случаите на лаймска болест са двойно повече тази година

Случаите на лаймска болест са двойно повече тази година

Случаите на лаймска болест са двойно повече тази година - изображение

Главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обяви, че тази година случаите на лаймска болест са двойно повече от миналата. До този момент те са 180, като причината за бума е влажното време.

Д-р Кунчев обясни, че голяма част от общините са се съобразили с напомнителните писма, които са били изпратени до тях и са взели съответните мерки за дезинфекция, декаризация и окосяване на затревени площи. Където не са изпълнили препоръките на здравните власти поради организационни, финансови причини или са се забавили, заболелите са повече.

Все още няма регистрирани летни вируси по Черноморието. Сезонът им настъпва, но заради честите промени в температурите летните ентеровирусни инфекции малко закъсняват. В момента няма дори и малки епизодични взривове, каквито са присъщи за този период от време. Рискът ще се повиши с нарастването на температурите.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: connexionfrance.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияХранене при...ЛюбопитноИзследванияЛайфстайлАлт. медицинаЗдравни съветиПсихологияНормативни актовеОрганизацииСпортСпециалистиИнтервютаТестовеСнимкиЗаведенияСоциални грижиНаправления в медицинатаОбразованиеЛеченияБотаника