Начало Здравна медиа Здравни новини Смолянски медици отчитат прегледи на починали пациенти

Смолянски медици отчитат прегледи на починали пациенти

Смолянски медици отчитат прегледи на починали пациенти - изображение

През миналата година в Смолян има няколко случая, при които медици са отчитали извършена дейност на вече починали пациенти.

Това обяви шефът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Кузман Гелов, цитиран от "Дарик". По думите му има повече от 5 такива случая, като са отчитани вторични прегледи от специалист или профилактични когато лицата са били вече починали.

Д-р Гелов посочва, че досега това нарушение се е наказвало с 50 лв, но от тази година ще бъде прекратяван договорът със Здравната каса на злоупотребилите, чиито имена не бяха изнесени.

Пре миналата година от РЗОК-Смолян са извършили над 500 проверки, като са наложени доста санкции, възлизащи на около 150 хиляди лева. Според д-р Гелов финансовите санкции не са самоцел на НЗОК и опроверга твърдението, че заплащането на контролиращите по някакъв начин е обвързано с глобите.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЗдравни съветиСоциални грижиИсторияСпециалистиАнкетиНормативни актовеСнимкиОрганизацииЗаведенияЛайфстайлЛеченияПсихологияПатологияОбразованиеСпорт и туризъмБотаникаЛичностиТестовеГеография