Начало Здравна медиа Здравни новини София ще бъде домакин на международен форум за качеството на въздуха – SOFAIR, 2019

София ще бъде домакин на международен форум за качеството на въздуха – SOFAIR, 2019

София ще бъде домакин на международен форум за качеството на въздуха – SOFAIR, 2019 - изображение

Международната конференция за качеството на въздуха SOFAIR, организирана от столичната община и изследователския център на Европейската комисия, ще се проведе на 12 април 2019 г. Участие във форума ще вземат кметовете на Париж, Кьолн, Порто, Тирана, Катовице, Схидам и Солун и представители на градовете Варшава, Милано, Утрехт, Глазгоу и други, които са едни от първите, прилагащи политики и мерки, с които да намалят замърсяването на въздуха.

Експерти, кметове, общински съветници, служители в управата на различните градове и представители на бизнеса и неправителствения сектор ще дискутират по теми, свързани с предизвикателствата пред местните власти и техните възможности да обединят действията си за постигането на по-здравословна околна среда. Ще бъде чута експертната гледна точка по темата замърсяване на въздуха и неговите характеристики в различните места на Стария континент.

Разговори ще се водят и около сензорите, показващи колко е качествен въздуха, който дишаме и доколко данните им са добри, както и възможността градовете да си сътрудничат при събирането на информацията.

Във фокуса на вниманието ще бъдат и мерките за намаляване на вредните емисии от обществения и личния транспорт, контролирането на трафика, ограничаването на използването на въглища и дърва за отопление и други.

В края на събитието ще се проведе и българският финал на петото издание на „PowerUp!“, което е най-мащабното състезание за започващи дейност фирми в Централна и Източна Европа. Ще бъде избран един стартъп, който ще представи страната ни на големия финал на състезанието през май 2019 г. Тази година конкурсът се насочва към компании, които работят в сферата на енергетиката, отоплението, чистите и интелигентни технологии и чистия въздух.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: sofia.bg
Снимка: eventbrite.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноПатологияСпортЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиФизиологияНормативни актовеАлт. медицинаИсторияЛечения