Начало Здравна медиа Здравни новини Във Враца стартира проект в помощ на хората с увреждания

Във Враца стартира проект в помощ на хората с увреждания

Във Враца стартира проект в помощ на хората с увреждания - изображение

Кметът на община Враца Калин Каменов подписа договор за финансиране на проект "Предоставяне на интегрирани социално-здравни услуги".

Основната цел на проекта е подобряването качеството на живот на хора с увреждания и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване, които са в риск от социално изключване.

"Проектните дейности надграждат изпълнения в периода 2013 - 2014 година проект на Община Враца по схема "Помощ в дома", чрез който общинско предприятие "Социални дейности" разшири дейността си, създавайки Звено за социални услуги в домашна среда", информират от Общината.

Настоящият проект по процедура "Независим живот" надгражда постигнатото, като Звеното се преобразува в Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда (Центъра), където ще се предоставят интегрирани междусекторни услуги.

Бюджетът на проектното предложение е 499 997,61 лева.

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпортСоциални грижиНормативни актовеЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиАнкетиИсторияАлтернативна медицинаОрганизацииЛеченияОбразованиеКлинични пътекиЗдравни съветиБотаникаСпециалистиСпорт и туризъмЗаведенияАптеки