Начало Здравна медиа Здравни новини Специализирано такси ще превозва хора с увреждания

Специализирано такси ще превозва хора с увреждания

Специализирано такси ще превозва хора с увреждания - изображение

За първи път в страната е представен сертифициран таксиметров автомобил напълно пригоден за хора с над 75% обездвиженост. Иновативното такси е на разположение от 1 юни на всички клиенти на компанията. Осигурява комфортно предвижване на хора с двигателни затруднения, които могат да го ползват без нуждата от асистент и без напускане на инвалидната количка. Това позволява свободното предвижване на хората с увреждане до всяка място на столицата, информира Дарик.

Автомобилът е оборудван фабрично с рампа, необходимите колани и всички нужни аксесоари, гарантиращи удобно и безопасно предвижване на хора с двигателни затруднения. За максимален комфорт на пътниците шофьорите на таксито са преминали през специален курс на обучение в БЧК.

Таксито ще бъде на разположение денонощно, ще може да бъде поръчвано по телефона и таксуването ще е според стандартните тарифи на компанията.

Това е поредната иновация на Yellow Taxi след въвеждането на електрическо такси и мобилно приложение. Кампанията „Наистина достъпно пътуване“ е реализирана със съдействието на Mastercard. Предстои прилагането на отличителни значи – стикери по институции и заведения, обозначаващи места от достъпна градска зона за хора с двигателни затруднения.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: DarikNews


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиНовиниЛайфстайлСпортЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиАнкетиАлтернативна медицина