Начало Здравна медиа Здравни новини Специалистите по здравни грижи се събират на форум в Шумен

Специалистите по здравни грижи се събират на форум в Шумен

Специалистите по здравни грижи се събират на форум в Шумен - изображение

За четиринадесети път специалистите по здравни грижи у нас ще се съберат на своя национален форум, който тази година е посветен на годишнина от създаването на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Освен БАПЗГ организатори на проявата са още и регионалната им колегия в Шумен и филиала в града на варненския Медицински университет.

Форумът, който ще се проведе на 19 и 20 октомври, е посветен на историята, която е мост към бъдещето. Организаторите са категорични, че миналото не може да бъде променено, но за сметка на това е извор на опит и на вдъхновение, а бъдещето е онова, което човек пожелава със смелост и вяра.

Изключително богата на теми е програмата, която е разпределена в две секции – за сестрински и акушерски грижи, има и две постерни сесии, които са за специалисти по здравни грижи и за студенти. Със свои разработки ще участват медицински сестри, фелдшери, лаборанти, акушерки и студенти.

Докладите са посветени на ролята на медицинската сестра при пациенти с имплантиран електрокардиостимулатор, на лечебното хранене като основен фактор при лечението на множествената склероза, на социализацията на пациентите. Не по-малко интригуващо е и представянето на различни проучвания както и на начините, по които реално се осъществява политиката на грижа за възрастните хора. 

Теми на дискусия ще бъдат модерните аспекти в детското развития, домашното насилие, обществените нагласи към кръводаряването, затлъстяването и бременността, проблемът с раждащите на 12 или 13 години ромски момичета и много други.

Пред аудиторията в Шумен ще говорят още проф. Станка Маркова, която е почетен председател на асоциацията и националният консултант по здравни грижи проф. Соня Тончева.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: nursing-bg.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСнимки