Начало Здравна медиа Здравни новини Специалисти от ВМА ще преглеждат за псориазис в последните два дни на октомври

Специалисти от ВМА ще преглеждат за псориазис в последните два дни на октомври

Специалисти от ВМА ще преглеждат за псориазис в последните два дни на октомври - изображение

Специалисти от ВМА ще проведат безплатни профилактични прегледи за псориазис. Инициативата е по повод световния ден на заболяването, който е на 29 октомври.

Прегледите ще се извършват на 30 и 31 октомври от 9 до 13 ч. Пациентите ще бъдат преглеждани в кабинет 218, който е на втория етаж в поликлиниката на академията. Определени са и часовете, в които желаещите да се запишат могат да го направят. От 9 до 14 ч. ще се приемат обаждания на тел. 02/ 92 25 002, а от 9 до 18 ч. – на тел. 02/ 92 26 181.

Псориазисът протича индивидуално с периоди на затишие и обостряне. Дерматолозите предупреждават, че освен кожата, заболяването може да засегне вътрешните органи и ставите. Затова самолечението не е добър вариант за търсене на изход от ситуацията.

В повечето случаи болестта възниква след преживян емоционален стрес, но понякога и след употребата на някои лекарства. Все още няма установена конкретна причина за появата на псориазиса, но определящ за състоянието на болния е начинът на живот.

Клиниката по дерматология към ВМА е национален център за борба с това заболяване и по време на кампанията работещите там специалисти ще информират пациентите за съвременните методи, които се прилагат при лечението му.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: framar.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиВидеоИнтервютаЗдравни проблемиСпортЛюбопитноОрганизацииАлт. медицинаХранене при...БотаникаКлинични пътекиЛеченияИсторияСнимкиНормативни актове