Начало Здравна медиа Здравни новини Специалисти по офис хистероскопия се събират на симпозиум в София

Специалисти по офис хистероскопия се събират на симпозиум в София

Специалисти по офис хистероскопия се събират на симпозиум в София - изображение

В края на седмицата ще се проведе симпозиум по офис хистероскопия в болница „Надежда“ - София, на който ще гостуват световни имена в гинекологията. На 24 и 25 ноември специалистите ще изнесат лекции за различните практически аспекти от използването на хистероскопската техника. В три паралелни операционни зали ще бъдат направени демонстрации чрез модула "Хирургия на живо".

На симпозиума ще присъства доказалият се в областта проф. Серхио Хаимович, въвел пръв медицинския лазер в офис хистероскопията. Проф. Джампиетро Губини е следващото величие, участващо във форума. Той е разработил минирезектоскопа. Третият световноизвестен специалист е д-р Луис Алонсо, испански гинеколог, списващ единственото онлайн списание за хистероскопия. Към тях ще се присъединят българските лекари от болница „Надежда“ д-р Георги Стаменов и д-р Димитър Цветков.

На разположение на участниците в симпозиума ще бъдат тренажори тип „виртуална реалност“, чрез които те ще могат да се доближат максимално до истинската медицинска процедура. Чуждестранните гости ще направят кратки индивидуални консултации с желаещите да се допитат до тях.

Офис хистероскопията е алтернатива на класическата диагностична хистероскопия и при нея се използват минихистероскопски инструментариум. Прилага се при стерилитет, когато не е изяснен чрез друго диагностично средство, и за установяване на обилно, нетипично и продължително менструално кръвотечение. При процедурата не е нужно да се ползва упойка и тя е минимално инвазивна, почти без никакъв риск за пациентките.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: МБАЛ „Надежда“
Снимка: virtamed.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияСпециалистиНовиниСнимкиНормативни актовеЗаведенияКлинични пътекиЗдравни съветиАлт. медицинаАнатомияОрганизацииЛюбопитноИзследванияНаправления в медицината