Начало Здравна медиа Здравни новини Специалист по радиационна онкология ще консултира безплатно във Варна

Специалист по радиационна онкология ще консултира безплатно във Варна

Специалист по радиационна онкология ще консултира безплатно във Варна - изображение

Чуждестранен специалист по радиационна онкология ще провежда безплатни консултации във Варна на 15 май. От услугите на проф. д-р Мехмет Уфук Абаджъолу от болница Acibadem Altunizade могат да се възползват пациенти от морския град и региона, които търсят второ мнение или се интересуват от лечението с лъчетерапия и радиохирургия. На тел. 0895 584 088 се приемат записвания за часове.

Заедно с хирургията, имуно- и химиотерапията радиационната онкология е голяма част от битката срещу заболяването. Лъчетерапията (радиотерапия) уврежда ДНК-то на туморните клетки и така те губят способността си да се размножават. Радиохирургията е безкръвно лечение без скалпел, чрез което се цели свиването или унищожаването на раковите клетки.

Сред хората е разпространено мнението, че лъчетерапията е опасна. Проф. Уфук Абаджъолу твърди, че тя е мощно оръжие, ако се прилага в точния момент, с индивидуален подход и ако се използва правилно. Статистиката на СЗО показва, че преживяемостта при болни от рак е по-висока в развитите държави, където се употребяват съвременни методи на лечение и технологични устройства.

Радиационната онкология е толкова напреднала, че позволява да се използва радиация само в конкретни засегнати участъци, за кратко време и с по-малко странични ефекти. Специалистите разполагат с най-новите достижения в радиохирургията като гама ножа, който се използва в терапията на мозъчно-съдови заболявания и мозъчни тумори. В сравнение с по-старото поколение инструменти той може да се прилага за облъчване на по-големи области, в една или няколко сесии, на сегменти.

Друг модерен метод за лечение на онкологични заболявания е томотерапията. Тя се върти на 360 градуса и едновременно може да сканира цялото тяло и да го облъчва в няколко области. Радиотерапията може да бъде алтернатива за пациенти с рак на белия дроб, при които не се препоръчва операция.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: Аджибадем

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛюбопитноЛеченияПсихологияСоциални грижиСпециалистиЗдравни съветиОрганизацииЗаведения