Начало Здравна медиа Здравни новини Специалист трансплантолог ще дава безплатни консултации в София

Специалист трансплантолог ще дава безплатни консултации в София

Специалист трансплантолог ще дава безплатни консултации в София - изображение

По покана на Здравния информационен център „Медикъл Караджъ“ в страната пристига проф. д-р Бурак Кочак, специалист трансплантолог. Той ще консултира безплатно пациенти на 28 и 29 септември в столицата. Записалите си час на тел. 0879 977 401 и 0879 977 402 трябва да носят медицинските документи, с които разполагат за удостоверяване на здравословното им състояние.

Проф. Кочак оглавява Програмата за трансплантация на бъбреци и панкреас в турската Университетска болница „Коч“. Има изключителен опит в присаждането на бъбреци дори и при бебета и деца, тежащи под 10 кг.

Хроничната бъбречна недостатъчност може да засегне както възрастни, така и деца. Основните причини за нея са наследствени заболявания и аномалии или прекарани инфекции. Специалистите препоръчват бъбречна трансплантация, когато става въпрос за дете, а не диализа. Диализата може да провокира проблеми в развитието и растежа в ранна детска възраст.

Съвременните медицински методи дават възможност трансплантацията на здрав бъбрек да се извърши с нисък риск, с висока успеваемост и възстановяването на донора и реципиента да е бързо. Лекарите използват лапароскопски хирургични техники и операции с помощта на робот. Така отворите са по-малки, намалява се опасността от инфекции, както и кръвозагубата и болката. По тази причина са се увеличили през последните години присажданията от живи донори на пациенти с хронична бъбречна недостатъчност.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: medikara.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛюбопитноЛеченияИзследванияПатологияСнимкиНормативни актовеОрганизацииСпортЛайфстайлПсихологияСоциални грижиСпециалистиЗдравни съветиЗаведенияВидеоХранене при...ДиетиФизиологияНаучни публикацииАлт. медицинаКлинични пътекиБотаника