Начало Здравна медиа Здравни новини Спешно търсят медицински сестри за яслите в Пловдив

Спешно търсят медицински сестри за яслите в Пловдив

Спешно търсят медицински сестри за яслите в Пловдив - изображение

В Пловдив липсата на медицински сестри в детските ясли се очертава като сериозен проблем. За през лятото в общинските детски заведения са направили спасителен план, който се изразява в смяна по график на медицинските сестри от яслите в район „Южен“ в една конкретна – „Коматево“, където ситуацията е най-спешна. По закон ако няма сестра в групата, тя трябва да бъде закрита, съобщава БНТ.

В същото време кметът на пловдивския район Борислав Инчев и родителите на децата, които посещават яслата, търсят кадри чрез обяви и общи познати. Изискванията са по образование кандидатките да са медицински сестри или акушерки, дори наличието на опит не е задължително. Молбите за работа на пенсионирани жени също ще бъдат разглеждани.

Проблемът с липсата на медицински кадри в яслите в Пловдив се предполага, че се генерира от ниското заплащане. Повечето сестри и акушерки се ориентират към частните здравни заведения, заплата от малко над 500 лв. в детските градини им се струва крайно недостатъчна. Затова пък любовта към децата прави работата зареждаща и емоционално наситена.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: bnr.bg

 

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ОбразованиеСоциални грижиАнкетиИсторияСнимкиНовини