Начало Здравна медиа Здравни новини Спират продажбата на девет медикамента

Спират продажбата на девет медикамента

Спират продажбата на девет медикамента - изображение

Изпълнителната агенция по лекарствата информира за общо девет лекарствени средства, които вече няма да се предлагат на българския фармацевтичен пазар.

Вече не са в продажба лекарството за хора, страдащи от депресия Ixel, контрацептивът за жени във фертилна възраст NuvaRing и Presinex, който се прилага при диабет.

До август месец в аптеките могат да се намерят Konakion MM, препарат, използван при кръвоизлив и Cymevene – за лечение на цитомегаловирусно заболяване и за профилактика след трансплантация на орган или химиотерапия, а до края на септември ще бъде налично и лекарството за високо кръвно Cordibenz plus.

Продажбата на Glucopress tablets, с който се допълва диетата на пациенти, страдащи от диабет тип 2 ще бъде преустановена от началото на януари 2019-а, а от март ще спрат лекарството при чревни, бъбречни и жлъчни колики Papaverin Actavis. През октомври се преустановява продажбата на препарата за лечение на напреднал карцином на простатата Flutasin.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: bda.bg
Снимка: edition.cnn.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиСпециалистиЗдравни съветиНормативни актовеАнкетиПроизводителиИсторияАптекиОрганизацииЛеченияЛайфстайлРецептиКлинични пътекиОткритияСоциални грижиНаправления в медицинатаГеография