Начало Здравна медиа Здравни новини Според министър Петров болниците са в дългове и заради лимитите на НЗОК

Според министър Петров болниците са в дългове и заради лимитите на НЗОК

Според министър Петров болниците са в дългове и заради лимитите на НЗОК - изображение

Министърът на здравеопазването изрази мнение, че болниците не трябва да имат лимит в своята дейност, а трябва да се засили контролът и той трябва да е постоянен. Според него това ще реши проблемите специално в спешните центрове. Пред Нова телевизия проф. Николай Петров допълни още, че лечебните заведения са потънали в дългове заради лимитите, поставяни от НЗОК. Необходимо е да се конкретизира какво се разбира под спешен пациент и да се действа въз основа на това.

Проф. Петров даде оценка на здравеопазването ни, определи системата като добре развита болнична мрежа с много лечебни заведения, нова апаратура и отлични специалисти. В основата трябва да е добрият мениджмънт, получаването на приходи и оптимизирането на на разходите, което да не е в ущърб на качеството на предлаганите услуги.

Подуправителят на Здравната каса Димитър Петров обяви пред bTV, че в края на месеца резервите от бюджета на касата ще бъдат разпределени, като с предимство ще са здравните заведения с надлимитна дейност.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: blogspot.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЛюбопитноСоциални грижиАнкетиТестовеИсторияЗаведенияЛайфстайлСнимкиОрганизацииКомпании и организацииИнтервютаЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиЛеченияСпециалисти