Начало Здравна медиа Здравни новини Спортният министър подари инвалидни колички на баскетболисти с увреждания

Спортният министър подари инвалидни колички на баскетболисти с увреждания

Спортният министър подари инвалидни колички на баскетболисти с увреждания - изображение

Отборът по баскетбол за хора с увреждания във Варна получи инвалидни колички като подарък от  министъра на младежта и спорта Красен Кралев и кмета Иван Портних.

Поводът за дарението е първият турнир от първото държавно първенство по баскетбол на колички, който бе открит в зала "Христо Борисов".

Министър Кралев присъства на официалното откриване на Световната купа по спортна гимнастика, което се провежда в Двореца на културата и спорта.

"Важно е да покажем, че държавата има различно отношение към развитието на спорта за хора с увреждания, с параолимпийската  асоциация, с останалите федерации, които развиват тези спортове, с кметовете. Ще продължаваме да търсим начини да ги обезпечим и да им създадем условия да спортуват. Трябва да направим спортната инфраструктура такава, че тя да е достъпна за тях. Знаем, че основният проблем тук не са само парите, хората се притесняват, много трудно се организират. Затова за нас е важно да има масовост, да накараме повече от тях да бъдат интегрирани в спортното семейство", заяви министър Кралев.

Момчетата от отборите по баскетбол за хора с увреждания получиха общо 7 нови инвалидни колички. Дарението бе направено по време на първия кръг от държавното първенство, което се провежда във Варна. 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеСпортПсихологияЛайфстайлЛюбопитноИсторияСоциални грижиЛеченияОрганизацииЗдравни съветиАлтернативна медицинаОбразованиеКлинични пътекиБотаникаСпециалистиХранене при...Спорт и туризъмСнимкиИнтервютаТестовеЗаведенияДиетиАнкетиПроизводителиРецепти