Начало Здравна медиа Здравни новини Спортният министър се похвали с пробива си в образователната система

Спортният министър се похвали с пробива си в образователната система

Спортният министър се похвали с пробива си в образователната система - изображение

Направихме изключително сериозен пробив в образователната система с прокарване на възможността професионални учители по физическо възпитание да провеждат часовете от 1-ви до 4-ти клас, а от 5-ти до 12-ти клас заниманията да се водят от треньори.

Това заяви министърът на спорта Красен Кралев по време на срещата си с европейския комисар за образование, младеж, култура, спорт и многоезичие Тибор Наврачич.

Те обсъдиха тенденциите в развитието на образователната, спортната и младежката политики в Европейския съюз.

Министър Кралев запозна своя гост и с инициираните промени в Закона за предучилищното и училищно образование и подчерта, че е успял да защити броя на часовете по физическо в училище да се запази, въпреки намеренията на експерти те да бъдат съкратени с 20 процента годишно.
 
"Навсякъде в Европа е нужно да се обърне повече внимание на масовия спорт, кариерното планиране и социалната интеграция", заяви еврокомисар Тибор Наврачич.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Нормативни актовеНовиниСпортЛюбопитноСнимкиОбразованиеПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлОрганизацииИнтервютаСоциални грижиЛеченияБотаникаСпорт и туризъмХранене при...ЗаведенияДиетиАнкетиТестовеСпециалистиПроизводителиРецептиИстория