Начало Здравна медиа Здравни новини Старозагорската болница Тракия завежда дело срещу НЗОК

Старозагорската болница Тракия завежда дело срещу НЗОК

Старозагорската болница Тракия завежда дело срещу НЗОК - изображение

Прокуристът на старозагорската многопрофилна болница "Тракия" Иван Колев обяви пред БНР, че от лечебното заведения завеждат дело срещу НЗОК. На среща преди две седмици между управителите на болниците от областта и депутати от Старозагорски избирателен регион ръководителите на здравните заведения се обединиха около условието, че ако не се преразгледа решението за намалението на бюджета на Регионалната каса и съответно парите за болниците, те да не подписват договори с Националната каса.

Иван Колев заяви, че от "Тракия" не са удовлетворени от контракта, който им е бил предложен, и затова завеждат дело срещу него.

НЗОК дължи до момента на здравните заведения 5,5 милиона за извънлимитна дейност за 2015 г. Очаква се Регионалната каса да получи 1,5 милиона лева за второто тримесечие на тази година. Те са допълнителни към бюджета.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: trakiahospital.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеЗаведенияТестовеСпециалистиЛайфстайлСоциални грижиАнкетиИсторияСнимкиЛюбопитноОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиЛеченияОбразованиеСпорт и туризъмСпорт