Начало Здравна медиа Здравни новини Старозагорската държавна болница отново е без отопление заради дългове

Старозагорската държавна болница отново е без отопление заради дългове

Старозагорската държавна болница отново е без отопление заради дългове - изображение

УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора остана без отопление, след като от „Овергаз“ спряха подаването на газ заради натрупани задължения. От фирмата твърдят, че дълговете на лечебното заведение възлизат на над 100 000 лв.

Доставчикът на синьо гориво води преговори с Министерството на здравеопазването като институцията, която финансира болницата. От „Овергаз“ се надяват другата седмица да приключат разговорите и от лечебното заведение да започнат да покриват задълженията си. От фирмата твърдят, че няма да започнат да подават гориво, докато дълговете не се изчистят.

В същото време директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ д-р Йовчо Йовчев твърди, че за ноември са преведени парите за отопление и че болницата дължи само лихви за стари задължения. По неговите думи от университетското лечебно заведение са превели миналата седмица 47 000 лв. за отопление – 40 000 лв. за големия корпус, инфекциозното отделение и детската клиника и 7000 лв. за АГ-комплекса.

В момента в старозагорската държавна болница лежат 360 пациенти. Проверка показва, че температурата в стаите е в рамките на 18-20 градуса, което е в нормативните изисквания. При необходимост се включват отоплителни уреди.

Криза с отоплението в лечебното заведение имаше последно през 2015 г. Тогава задълженията бяха от порядъка на 200 000 лв.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: bnr.bg
Снимка: nbp.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиСнимкиЛюбопитно