Начало Здравна медиа Здравни новини Стартира информационна кампания за грипа

Стартира информационна кампания за грипа

Стартира информационна кампания за грипа - изображение

На 18 октомври ще се проведе пресконференция на тема: „Представяне на информационна кампания за грипа“. Събитието ще стартира от 10:00 ч. в Пресклуба на БТА на адрес: София, бул. "Цариградско шосе" 49, информират организаторите.

В седмицата между 16 и 20 октомври в редица европейски държави ще се проведе информационна кампания за повишаване на информираността относно грипа, превенция, последици, начин на лечение.

Събитието се организира за пета поредна година. Инициатор е Регионалният офис на СЗО за Европа.

В България пресконференцията е организирана от Българското сдружение по иновативна медицина (БСИМ) заедно с българското представителство на Световната здравна организация (СЗО), Министерство на здравеопазването и Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

Участие в кампанията ще вземат известни български специалисти:

-    д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор,
-    проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ,
-    д-р Скендер Сила, ръководител на офиса на СЗО за България,
-    доц. Михаил Околийски, експерт в офиса на СЗО за България,
-    д-р Валери Цеков, председател на БСИМ.

Грипът е остро инфекциозно заболяване, характеризиращо се с висока възприемчивост от човека. Предава се по въздушно-капков път и се разпространява изключително бързо. Много хора обаче го подценяват, понеже не различават обикновената настинка от грипа. Вследствие на това се стига до усложнения, а последиците обикновено са доста сериозни. По официални данни на СЗО в световен мащаб умират между 250 000 и 500 000 души от грипни усложнения. Най-застрашени са хората в рискови групи като деца до 14 години, възрастни над 65 години и лица с хронични заболявания, след операции, трансплантации.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Indiapages.in

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЛеченияИсторияСоциални грижиВидеоАнкетиАлт. медицинаЗдравни съветиЛайфстайлТестовеМикробиологияХранене при...ПрезентацииЗдравни проблемиБотаникаИзследвания