Начало Здравна медиа Здравни новини Стартира проектът "Бебе на борда"

Стартира проектът "Бебе на борда"

Стартира проектът "Бебе на борда" - изображение

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще даде старт на проекта "Бебе на борда" на 17 февруари от 12 часа на метростанция Сердика 2.

"Бебе на борда" е съвместна инициатива на Столична община, Столичен Метрополитен, Болница Шейново и Angel Baby. Целта на проекта е осигуряване на безопасност и комфорт на бъдещите майки в столицата по време на пътуването им в градския транспорт, както и осъзнатост на обществото и проява на разбиране към тях.

Всяка бъдеща майка ще може да получи безплатен информационен пакет, който ще съдържа книжка с полезна информация за бременността и безопасното пътуване на бъдещите майки в градския транспорт, както и значка "Бебе на борда". Носейки значката, бременната жена, ще може дискретно да се идентифицира и да не се налага да моли да й бъде отстъпено място за сядане. 

Често хората не могат да познаят една бъдеща майка, която е в началото на бременността или е облечена в по-свободни дрехи. Понякога другите пътници се притесняват да предложат място, за да не засегнат дама, която не очаква дете.

Във всяка мотриса на метрото, както и на самите перони ще има информация за кампанията.

Идеята за значките е въведена за първи път в метрото в Лондон през 2005 година, като преди пускане на проекта са проведени предварителни изследвания, които показват, че:

• 92% от хората казват, че биха отстъпили място на бременна жена, без някой да ги моли за това

• 85% смятат, че бременната жена трябва да помоли за място, ако желае да седне

• 78% от бременните жени декларират, че биха се чувствали неудобно и никога не биха помолили за място.

Снимка: Daily Telegraph

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиНовиниИсторияЛюбопитноКлинични пътекиАлтернативна медицинаСпортСоциални грижиПсихологияНаучни публикацииМедицински изследванияФизиологияЗдравни проблемиЛеченияНормативни актовеСпециалистиПроизводителиХранене при...ИнтервютаБотаника