Начало Здравна медиа Здравни новини Стартира скринингова програма за диагностика на ревматични заболявания

Стартира скринингова програма за диагностика на ревматични заболявания

Стартира скринингова програма за диагностика на ревматични заболявания - изображение

Скрининговата програма за ранно диагностициране на ревматични заболявания ще започне от Русе на 25 септември. Тя ще продължи един месец, през който здравноосигурените, от навършилите пълнолетие до 50-годишните, имат възможност да се запишат за безплатен преглед при специалист на телефон 070010126. Важно е точно хората в активна възраст да бъдат обхванати, тъй като поставената навреме диагноза има определящо значение за справянето със заболяването.

Според социологическо изследване, свързано с нагласите и предизвикателствата пред пациентите с ревматични заболявания, поставянето на диагноза у нас закъснява между пет и десет години. Причините за забавянето се коренят в трудния достъп до ревматолози и във факта, че хората трудно разчитат симптомите.

Това са и темите, за които медиците ще говорят по време на семинара в града край Дунав. Организатор на събитието е Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит, подкрепена от местната администрация и други институции.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: dariknews.bg
Снимка: hmcdoctors.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияЛеченияИзследванияСпециалистиНормативни актовеКлинични пътекиЗдравни съветиВидеоБотаникаИнтервютаАлт. медицинаАнкети