Начало Здравна медиа Здравни новини Столичната лекарска колегия изпраща млади медици на специализация в Израел

Столичната лекарска колегия изпраща млади медици на специализация в Израел

Столичната лекарска колегия изпраща млади медици на специализация в Израел - изображение

Израелската болница „Адаса“ има условия за специализации във всички медицински профили на най-високо ниво. Това заяви днес на пресконференция проф. Джошуа Мошонов, който ръководи катедрата по ендодонтия в Hebrew University.

Специалистът, чиито родители са от Сливен и който стана „Доктор хонорис кауза“ на МУ в Пловдив през 2016 г., каза още, че „Адаса“ разполага с два центъра в Йерусалим и определи лечебното заведение като лидер в областта на медицината в Израел.

Тази е причината Столичната колегия на лекарския съюз да осъществи контакт и сключи едногодишен договор с „Адаса“ за специализацията на млади медици, която се поема изцяло от нея.

Д-р Асен Меджидиев, който оглавява съсловната организация каза, че първите курсове в Израел ще бъдат за акушер-гинеколози. Припомни и това, че се надяват скоро телемедицината да е факт и обменът да бъде много по-бърз и лесен.

Фондът „Лекарска взаимопомощ“ е от средствата, заделени от членския внос, който столичните лекари плащат. Д-р Меджидиев заяви, че петнадесет болници са поискали също да се включат във фонда, който за три месеца е събрал над петдесет хиляди лева.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: medicalnews.bg
Снимка: Столична лекарска колегия

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актове