Начало Здравна медиа Здравни новини Стотици медици от Болница Тракия се включиха в протеста Не на насилието!

Стотици медици от Болница Тракия се включиха в протеста Не на насилието!

Стотици медици от Болница Тракия се включиха в протеста Не на насилието!  - изображение

Над 300 лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари и поддържащ персонал от дневната смяна на Болница „Тракия“ се включиха в днешния национален протест по призива на Българския лекарски съюз.

През целия ден те работиха със сини лентички с надпис „Не на насилието!“ и логото на лечебното заведение. В 13 часа протестиращи медици излязоха за кратко пред сградата на Болница „Тракия“ Център, където се намира Акушеро-гинекологично отделение. По този начин медиците изразиха подкрепата си към пребитата от баща на новородено лекарка от столичната болница „Шейново“ д-р Албена Гагова.

„Познавам лично д-р Гагова и съм потресена от зверското нападение над нея“, каза завеждащата АГ-отделение в Болница „Тракия“ д-р Калина Пиперкова. „Ние трябва да си дадем сметка, че българското общество боледува и че хората трябва да се научат да уважават институциите, да уважават специалистите – лекари, учители, полицаи и когато смятат, че има някакъв проблем, да не пристъпват към саморазправа и насилие“, посочи д-р Пиперкова. Лекарите настояват за справедлива присъда над насилника от болница „Шейново“. 

Източник: Болница "Тракия"

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноПсихологияИнтервютаАнкетиЗдравни съветиБотаникаЛеченияИсторияНормативни актовеЗаведенияКомпании и организацииОрганизацииКлинични пътекиАптекиСпециалисти