Начало Здравна медиа Здравни новини Студенти от МУ – Варна организират кампания за безплатни прегледи на венците

Студенти от МУ – Варна организират кампания за безплатни прегледи на венците

Студенти от МУ – Варна организират кампания за безплатни прегледи на венците - изображение

От 22 април стартира кампанията на Асоциацията на студентите по дентална медицина – Варна (АСДМ) “Погрижи се за венците си!“. Тя ще продължи до 24 април и включва даване на препоръки кои са правилните техники за четкане на зъбите, как да се използват конци и интердентални четки, както и за разтворите за промивка на устната кухина. В последния ден на инициативата от 11,30 до 14,30 ч. ще се проведат безплатни профилактични прегледи, на които желаещите могат да проверят състоянието на венците си и за евентуални възпаления. Консултациите ще бъдат във Факултета по дентална медицина, ет. 4, зала 408.

На 22 и 23 април в Мол Варна (11 – 13 ч.) и Гранд мол Варна ( 13 – 15 ч.) студентите ще раздават брошури и рекламни материали, както и ще съветват и дават информация относно поддържането на венците. Смята се, че проблемите с тях са на второ място след кариеса. Първият и най-забележим признак е кървенето на венците, което може да бъде предизвикано от четкането на зъбите, но може да бъде и спонтанно. Могат да бъдат засегнати както възрастни хора, така и по-млади.

Кампанията се организира с помощта на Медицински университет – Варна, Студентски съвет към него, Асоциацията на студентите по медицина и фармация в морската столица и със съдействието на академичните ръководства на Факултета по дентална медицина и Катедрата по пародонтология и дентална имплантология.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: Медицински университет - Варна

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЗдравни проблемиЗдравни съветиХранене при...ИсторияЛайфстайлСоциални грижиНормативни актове